Settings

Personen auto

De theoriecursus voor de personen auto is het meest gevolgde theoriecursus. De theorie richt zich op de onderwerpen die in het examen worden getoetst:

  1. Gevaarherkenning
  2. Verkeersregels
  3. Verkeersinzicht

Onze theoriecursus wordt gegeven op 2 achtereenvolgende dagen. Je hebt dan gedurende 4-5 uur per dag les. Daarna kan je direct door naar het theorie-examen bij het CBR.

Door het door ons zelf ontwikkelde lesprogramma is het slagingspercentage van onze cursisten ongekend hoog. Als je onze cursus volgt durven wij gerust te stellen dat je een slagingskans van 99% hebt. Dit is natuurlijk nog geen absolute garantie dat je het theorie-examen in één keer haalt, maar het geeft wel aan dat onze lesmethode zeer effectief is.

Je kunt ook bij ons terecht voor de theoriecursus als je nog geen rijlessen neemt of als je leerling bent van een andere rijschool.

Het examen

Voor het onderdeel gevaarherkenning krijg je 25 vragen. Je hebt 8 seconden de tijd om een vraag te beantwoorden. Dit lijkt kort, maar straks op de weg moet je vaak nog sneller beslissen! Je moet van Gevaarherkenning 13 vragen of meer goed hebben.
Daarnaast krijg je 30 vragen over Verkeersregels en 10 vragen over Verkeersinzicht. Je moet van Verkeersregels en Verkeersinzicht 35 vragen of meer goed hebben.

Het examen wordt afgenomen op een CBR examenlocatie. Na aanmelding wordt het examen afgenomen op een computer.

Na afloop van het examen krijg je meteen de uitslag op je scherm te zien.
Je kunt ook de fout beantwoorde vragen bekijken. Klik hiervoor op het vraagnummer. Je kunt bladeren met de knoppen “Volgende” of “Terug” onderaan in het scherm. Je hebt hier korte tijd voor. Bovenaan in beeld zie je de tijd die je hiervoor hebt.

Wij geven de cursus alleen in het Nederlands. Het examen kan zowel in het Nederlands als het Engels worden afgelegd.

Vanaf de leeftijd van 16 jaar mag je aan het theorie-examen deelnemen.

banner

Uw naam (*)

Uw email (*)

Telefoonnummer (*)

Uw bericht

captcha

Je theorie-examen halen binnen 24 uur? Kies TheorieLokaal!

Vraag nu een gratis proefles aan